ВК "Димитровград 2007" втори в завършилия любителски турнир по волейбол

Домакин на любителски турнир по волейбол бе Димитровград


В драматичен финален мач любителският волейболен отбор на Димитровград загуби от съперниците си от Кърджали с 1:2 гейма. Тукашният тим остана на второ място в крайното класиране на провелия се вчера турнир за любители в тукашната спортна зала "Младост".
Кърджалийци показаха по-добра игра в защита и взеха реванш за загубата си в груповата фаза от димитровградчани.
В турнира участваха шест отбора. Три от тях бяха от Бургас и по един от Димитровград, Кърджали и Пловдив, като участниците бяха разделени в две групи от по три отбора.

Отборите на Финикс(Пловдив) и Красико(Бургас) останаха последни в групите си и съответно завършиха на пето и шесто място. Първите два от всяка група се изправиха на кръст един срещу друг в полуфиналните срещи и след по-добра игра димитровградчани победиха Атаген(Бургас), а кърджалийци надделяха над Шарк(Бургас).

Предвид напредналото време и очакващите ги 200км път среща между двата морски отбора нямаше и купата за трето място отиде служебно за Шарк.
Във финалната среща кърджалийския тим бе по мобилизиран и взе сравнително лесно първия гейм, но във втория димитровградчани се окупитиха и след доста напрегнати разигравания успяха да изравнят резултата. Тайбрека започна по-добре за гостите и те съумяха да запазят точковата си разлика до края и така заслужено взеха купата за първо място, а за нашите момчета остана утешителното второ.

Индивидуални отличия получиха Тони Хаджийски(Кърджали) най-полезен играч, Венцислав Бъчваров(Кърджали) най-добър разпределител, Георги Георгиев(Димитровград) най-добър център, Манол Казълов(Димитровград) най-добър нападател, Боян Боянов(Димитровград) най-добро либеро и Димитър Георгиев(Красико) най-добър посрещач.

За първи път турнир по волейбол в спортна зала "Младост" бе предаван на живо в интернет с добра картина и звук както и точков резултат на който са се радвали над 400 човека благодарение на ЕСКОМ. Системата най-вероятно ще бъде използвана за излъчването и на предстоящите мачове на представителните отбори от различни възрастови групи по волейбол в Димитровград.
Организаторите от местния любителски волейболен тим изказват специални благодарности на спонсорите от "Рекламна къща 4", "Дин-Дан" и "Владая".

Отборът на димитровградчани остана на второ място
Двата отбора, класирали се на първо и второ място

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини