Алековци с награди след успешно представяне в състезанието "Таралеж"

Наградените ученици от ОУ "Ал.Константинов"

Четиринадесет ученици от ОУ "Алеко Константинов" бяха отличени днес за своето представяне в националното състезание „Таралеж“, организирано от Асоциацията за европейско образование и култура, със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Децата са получили максимален брой точки на модулите от първи тур и максимален брой на комбинирания тур и заслужено спечелиха златни медали: 1 клас – 5 ученици, 2 клас – 4 ученици, 3 клас – 2 ученици, 4 клас – 3 ученици. 

За втора поредна година училището взема златна купа за най-много участници с максимален брой точки по модули.

Директорът Дорина Желязкова им връчи медалите и грамотите на церемония в училището в присъствието на учители, съученици и родители.

Алековци се включиха в петте модула на първи тур – „ Таралеж – Изобразително изкуство“, „ Таралеж – Природа“, „ Таралеж – Общество“, „ Таралеж – Български език“ и „ Таралеж – Математика“. Класираните ученици с максимален брой точки на поне три от модулите от първи тур придобиха правото да участват безплатно на Комбинирания тур на състезанието, който се проведе на 30.04. и в него участваха 60 ученици от училището от 1 до 4 клас.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини