Великобритания преживя най-горещия ден от 160 години

Великобритания прежива най-горещия юлски ден, откакто съществуват измерванията, с температури достигащи до 36,7 градуса по Целзий, пътищата в страната започнаха да се топят, а редица влакове бяха спрени. 

Властите издадоха предупреждение за хората, а спешните медици трябваше да се справят с лавина от обаждания сред страхове, че горещото време ще доведе до нарастване на смъртните случаи. 

Метеоролозите заявиха, че са измерили рекордната температура от 36,7 градуса в Хийтроу, побеждавайки предишния рекорд от 36,5 градуса по Целзий регистриран на 19-ти юли 2006 в Уайсли, Съри. 

Уимбълдън също записва едни от най-горещите дни в историята си, като играчите изнемогват в изгарящата жега на централния корт. 

От лондонската спешна помощ заявиха, че обажданията за припаднали хора са се увеличили с повече от 35% в сравнение със същия ден на миналата седмица.

Редица влакове в цяла Великобритания бяха спрени или се движиха със закъснение, тъй като железопътната компания наложи ограничения на скоростта по някои линии заради опасения, че металните релси може да се деформират от изгарящата жега. 

Пътни полицаи са били повикани да докладвад топяща се от жегата пътна настилка, създала проблеми на редица шофьори. 

Властите разпространиха предупреждение за опасността от плуването на открито под палещото слънце след като вчера бе открито тялото на мъж във водоизточник в  Татингстоун.

От Метеорологичната служба заявиха, че измерената температура от 36,7 градуса по Целзий прави Великобритания по-горещо място от Барселона, Ибиза и Атина. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини