Русия - световен износител на роби

Русия е на първо място в света по трафик на хора, показват данни на Центъра на ООН. В списъка на изчезналите фигурират много деца и младежи.



Ежегодният доход от търговия с хора носи 19 милиарда долара, това съобщи днес руският вестник «Аргументы недели». Той публикува и списък със съвети и препоръки, как да не станем жертви на трафик. Много от отвлечените са поподнали в капан, заради недоглеждане и недостатъчна бдителност.


По данни на ООН, 12 милиона души живеят в робство. По други сведения в настоящия момент повече от 200 милиона са жертви на различни форми на робство. За сравнение от Африка и Америка за 400 години са изведени насилствено 12 милиона души.


Броят на продадените против волята им руснаци, се е увеличил шест пъти през последните три години. Бизнисът с хора се разраства с неимоверни темпове. Това явление, заплашва безопасността и националния генофонд, каза директорът на информационния център към международната организация на миграцията Иван Шушкевич. Всеки ден в бюрото се обаждат десетки. От май месец 2007 година са регистрирани 3974 обаждания.

Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини