Русия направи изпитания на ракета ”Топол-М” (видео)

Руските въоръжени сили са изстреляли от космодрума Плесецк в Архангелска област междуконтинентална балистична ракета "Топол-М" с шахтно разположение.

От руското министерство на отбраната съобщиха, че учебната бойна част на ракетата е поразила условна цел на камчатския полигон Кура. 

Съобщено е, че целта на изстрелването е било потвърждаването на стабилността на полетно-техническите характеристики на този тип боеприпаси. Максималната далечина на полета на този тип ракети е около 11 хил. км. 

Въпросната ракета не е носила ядрен заряд, пише Российская Газета, цитирана от "Фокус". Военните са проверявали как ще се държи тя във въздуха и с каква точността на попадението при зададения маршрут. 

Стрелбата по Камчатка потвърждава, че стоящите в шахтите на бойно дежурство стратегически ракети технически са напълно надеждни и както и преди имат висока точност за поразяване на целите, пише още руския вестник. 

Миналата година Русия успешно изстреля и балистична ракета от мобилната установка "Искандер-М" при учения в Далечния изток.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини