Тръмп пак нападна „фалшивите” медии в САЩ след разкритията за Къшнър

Американският президент Доналд Тръмп се застъпи за зет си Джаред Къшнър след разпространената информация, че съветникът му се е опитал да установи таен канал за комуникация с Москва, съобщава БиБиСи.

В съобщение до вестник "Ню Йорк таймс" държавният глава похвали Къшнър, че върши "голяма работа".

Но той не отговаря директно на публикуваната информация за съпруга на Иванка Тръмп - най-голямата дъщеря на американския лидер.

Американски вестници разкриха, че Къшнър е обсъдил създаването на таен канал с руския посланик през декември.

"Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост" отбелязаха, че той е искал да използва руски сгради, за да избегне подслушване от службите в САЩ по време на дискусиите с Москва. Той се е опитал да си сътрудничи с руснаците преди Тръмп да влезе в Белия дом, което означава, че тогава Къшнър се е представял като частно лице.

Информацията излезе след съобщение, че Къшнър е проверяван като част от разследването на ФБР във връзка с руската намеса на президентските избори през 2016 г.

Тръмп, който се е срещнал с адвокати в Белия дом в неделя, не се поколеба да подкрепи зет си, който заема роля в Белия дом като старши съветник.

"Джаред върши голяма работа за страната. Напълно му се доверявам", отбеляза президентът на САЩ в съобщението до "Ню Йорк таймс".

"Буквално той е уважаван от всеки и работи върху програми, които ще спестят милиарди долари на държавата. В допълнение към това, може би най-важното, той е много добър човек", пише Тръмп.

По-рано високопоставени представители от администрацията на президента коментираха информацията, свързана с Къшнър.

Вътрешният секретар Джон Кели заяви пред ABC, че е "нормално" и "приемливо" да се установят подобни комуникации с чуждестранни сили.

Междувременно съветникът по националната сигурност на Белия дом Хърбърт Макмастър поясни, че "имаме тайни канали за комуникация с редица държави".

Тръмп изрази възмущението си от "фалшивите новинарски медии".

"Според мен по-голямата част от изтеклата от Белия дом информация е изфабрикувана лъжа, която е измислена от фалшивите новинарски медии. Когато видите текстове с "казаха източници" във фалшивите новинарски медии, и те не споменават имената, много е вероятно тези източници да не съществуват, а са измислени от фалшиви журналисти", написа американският лидер в "Туитър".

По думите му "фалшивите новинарски медии работят усилено, за да унижат използването на социалната мрежа от моя страна, защото те не искат САЩ да чуят истинската история".

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини