Разследването на атентата в Манчестър се разпространи до Южна Англия

Разследването на атентата в Манчестър се разпространи до южното крайбрежие на Англия със задържането на мъж в Западен Съсекс, съобщава Press Association.

23-годишен е задържан по подозрения в тероризъм на адрес в град Шоръм бай си рано тази сутрин, съобщиха от полицията в Манчестър. Шоръм бай си е един от най-скъпите морски градове в страната.

Извършени са обиски на имоти на повече от 400 километра от Манчестър и Чешър.

В съобщението на полицията се съобщава, че общо 16 души са задържани във връзка с разследването, като двама души са освободени без да им се повдигат обвинения.

Общо 14 души остават в ареста.

Полицията и звеното за тероризъм също са претърсили адрес в Честър.

По-рано беше съобщено, че в Манчестър са арестувани 25-годишен мъж и 19-годишен младеж, заподозрени за участие в организирането на атентата в "Манчестър арена".

Полицията продължава работата по установяване организирането на извършения от Салман Абеди атентат преди седмица, при който загинаха 22 души, включително седем деца, а повече от 100 пострадаха. Това е най-кръвопролитното нападение на британска земя от 7 юли 2005 г. в лондонското метро.

Стана ясно, че британската разузнавателна служба МИ-5 е започнала две извънредни разследвания за установяване пропуските, свързани с опасността, която е представлявал 22-годишният Абеди преди атаката.

Британски медии съобщават, че службите провеждат 500 разследвания на 3 000 заподозрени лица. Източници от службите потвърдиха пред Press Association, че около 20 000 души са "обект на интерес".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини