Къща, която не консумира ток и не замърсява се появи в Австралия

Изображение 1 от 4

    Къща в Австралия стана първата на континента, която постига енергийна оценка „10 Star“. Къщата се намира в Кейп Патерсън, Виктория. Тя е въглеродно позитивна (т. е. намалява ефекта на въглеродния диоксид върху климатичните промени) и е с нулево замърсяване за околната среда.

    Това впечатляващо жилище е един от най-новите проекти на The Sociable Weaver, иновативна проектантска и строителна компания, която създава достъпни, красиви и устойчиви архитектурни проекти.

    Крайбрежният дом, наречен „10 Star Home“ след енергийната му оценка, е естествено отопляван и охлаждан благодарение на пасивните слънчеви панели и поддържа комфортна вътрешна температура целогодишно, дори и в средата на зимата.

    Построен на зеленото крайбрежие, 10-звездният дом е постоянно отворен за посещения като място за обучение по устойчива архитектура на архитекти, строители и студенти.

    Всички аспекти на дома – от строителните материали до леглата, са избирани с цел да достигнат строгите си изисквания за устойчивост, достъпност и социална отговорност. Архитектите дори са работили с доставчиците, за да намалят опаковките на строителната площадка и са рециклирали и повторно използвали материали, където е възможно, като компостиране на гипсокартон в градината.

    Пет киловатов соларен панел на покрива захранва дома, който има минимални загуби на енергия благодарение на изключителната изолация на подовите плочи и прозорците с двоен стъклопакет. Използваната твърда дървесина е сертифицирана по FSC.

    Интериорът е оформен с изцяло с нетоксични материали, от естествените уплътнители и бои за подове, стени и тавани, до органичните и устойчиви мебели като леглата от органичен памук. „10 Star Home“ е изцяло обзаведен и декориран с подбрани продукти, които са стилни и красиви, но отговарят на високи екологични стандарти.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини