Трифонов: #Кой си нае и съдии, и прокурори във ВСС. Честито!

Телевизионният водещ Слави Трифонов излезе с остра позиция срещу избора на членове на новия Висш съдебен съвет от парламентарната квота.

Ето какво написа в профила си във Фейсбук водещият на „Шоуто на Слави“:

„Депутатите избраха 11-те представители на парламента в новия Висш съдебен съвет. Избраха ги с подсказване с пръсти, с вдигане на ръце, химикалки, очила и в пълно съглашателство между управляващи и опозиция (в медии се появиха снимки как депутати от ГЕРБ си подават знаци с ръце – б. р. ). Избраха ги без обсъждане на качествата на кандидатите, без неудобни въпроси към тези със скандални дела, със спорна репутация и с неясен произход на притежаваното от тях имущество.

Омиротвореният господин с „чисто съдебно минало“ Волен Сидеров пробута и двете си номинации за членове на Висшия съдебен съвет. Честито, бате Волене! (един от номинираните от „Обединени патриоти“ е адвокат, другият – прокурор – б. р. )

И #КОЙ, след като тези дни си нае американски адвокати да го защитават по „Магнитски“, днес си нае и съдии и прокурори във ВСС. И на него – честито! – - – Въобще, на всички печеливши – честито!

А на останалите, които се надяват на независим кадрови орган на Темида: Не губете кураж, следващият тираж е след 5 години!".

Само преди дни Слави Трифонов обяви, че започва да търси алтернатива на сегашните политици, с което даде заявка за влизане в политиката.

За първи път депутатите гласуваха за членове на съдебния съвет с квалифицирано мнозинство – т. е. един кандидат трябва да получи повече от 2/3 от гласовете на народните представители или над 160 гласа.

Петгодишният мандат на настоящия състав на съвета изтича на 3 октомври. По закон изборът на нов състав трябва да се състои месец преди това.

Най-много свои представители вкара ГЕРБ – 4, от БСП влязоха трима, „Обединените патриоти“ и ДПС получиха по двама, а от „Воля“ не можаха да вкарат свой кандидат.

Боян Магдалинчев (от ВАС) и Вероника Имова (ВКС), предложени от ГЕРБ, Даниела Марчева (САС) и Драгомир Кояджиков (АСНС), посочени от БСП, Боян Новански (адвокат) – номиниран от ОП, и Стефан Гроздев (САС) – предложение на ДПС, бяха избрани за членове на Съдийската колегия в съвета. Кояджиев и Имова получиха най-много гласове – съответно по 228 и 227.

За Прокурорската колегия бяха одобрени – Гергана Мутафова – районен прокурор на Пловдив, и Калина Чапкънова-Кючукова – окръжен прокурор на Бургас, работила по делото за атентата в Сарафово, предложени от ГЕРБ, Светлана Бошнакова – върховен прокурор – от БСП, Йордан Стоев – зам.-апелативен прокурор на София – от Патриотите, и Пламена Апостолова – председател на столичното следствие – от ДПС.
 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 -1
    21:33, 21 сеп 2017
    А Славчо дали ще набере кураж да се включи в следващия тираж или само ще джавка отстрани и от екрана.То така много лесно , да търсиш само кусури.Като си толкова печен, слез от екрана , потърси подкрепа от избирателя и ако те одобри - управлявай.Иначе никой не те е избрал да го представляваш и да сменяш власт от негово име.
  • 2
    Бу
    Бул
    2 0
    07:31, 24 сеп 2017
    Мино да взема да те мина, или да мина да те взема?
  • 3
    Ми
    Мина
    0 0
    08:46, 24 сеп 2017
    Бул , и в двата случая няма да остане много от тебе.....лимонка съм.
  • 4
    Же
    Жечко
    2 0
    11:42, 13 фев 2018
    Мда, напълно "независима" съдебна власт, хаха...

Още новини

Последни новини