Григор Димитров би Новак за старт в Мелбърн (видео)

Григор Димитров направи добра загрявка с австрийския квалификант Денис Новак и се класира за втория кръг на Australian Open 2018. Мачът беше добра тренировка за световния №3, който игра освободено. Новак беше достоен опонент в дългите разигравания, но нямаше идеи срещу разнообразната игра на българина.

Григор Димитров започна с грешки при първите си сервиси, с които имаше малки затруднения в началото. Все пак хасковлията бързо проби за 3-1 и показа на австриеца как ще протече срещата.

Новак играеше добре от задната линия, но често при отиграванията си показваше защо е извън първите 200 в света. От своя страна българинът заложи на сервис геймовете си, и вкарвайки първото си подаване на даде шанс на австриеца дори да си помисли, че може да се върне в сета.

Осмият гейм беше най-дългият в мача. Григор не можа да реализира пет сетбола, като или бъркаше, или Новак пласираше отлични сервиси. Все пак осмата точка за спечелване на сета се оказа последна в него след 36 минути игра. Димитров реализира отличен уинър от форхенд след грешка на австриеца.

В този тип мачове фаворитът, след като спечели първия сет на практика пречупва съперника си. Така се случи и днес. Гришо проби още в първия гейм на втория сет след отлични ретури и грешки на съперника си.

Развитието на мача успокои изцяло Григор, който отпусна ръката си и правеше каквото си иска на корта. В петия гейм на втората част Димитров реализира нов брейк. Той направи три страхотни отигравания, показвайки защо е считан за най-зрелищния тенисист в момента.

Световният №3 затвори втората част с ас за 1 час и 10 минути. Той направи няколко грешки от бекхенд, които обаче не можаха да повлияят на развоя на двубоя.

Снимка 334040

Източник: GettyImages

Третият сет се оказа най-лесният за Димитров. Австриецът за първи път в своята кариера играеше мач от основната схема в турнир от Големия шлем и набързо се увери, че тези двубои нямат нищо общо с "Фючърсите", които редовно печели.

Григор натисна от самото начало и пропусна да пробие. Той спечели разиграването, но сбърка. За щастие това беше последният спечелен гейм от Новак в мача. Гришо спря с грешките и не даде шанс на опонента си.

Българинът разхождаше противника си по корта, като променяше често посоката и ритъма на игра. Пробивите се редяха един след друг за 2-1, 4-1 и 6-1. И мачът приключи за 1 час и 39 минути. Австриецът успя да вземе само 12 точки в последната част.

Снимка 334043

Източник: GettyImages

Точките в мача са 97 на на 55. Григор проби 6 пъти от общо 14 възможности. Денис не реализира нито една от две брейк точки. Двамата вкараха по 56% от първите си сервиси. Българинът имаше успеваемост 86% срещу 53% за австриеца. Уинърите са 21 на 12. Асовете 7 на 3, а двойните грешки 5 на 2.

В сряда Григор Димитров ще играе отново срещу квалификант. Макензи МакДоналд (САЩ) води срещу Елиас Имер (Швеция) с 6-4, 2-3. Българинът е един от основните фаворити за титлата и извади голям късмет в жребия.

Източник: topsport.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гъ
    Гърчо
    2 0
    14:08, 15 яну 2018
    Гришо се разчекна ама го би! Браво! Само така и занапред! ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБЕ!
  • 2
    Ди
    Димчо
    2 0
    19:56, 15 яну 2018
    Никой не трябва да се подценява. Браво и напред.
Последни новини