Днес обсъждат проекто- бюджета на Община Кърджали, Общественият съвет с конкретни предложения

Днес от 17,30 часа в залата на Бизнесинкубатора ще се проведе общественото обсъждане на проекто-бюджета на Община Кърджали за 2018 г. Очаква се конкретни предложения да направят представители на Обществения съвет към местния парламент.

За Кърджали бг вести Ангел Бакалов,член на Обществения съвет, очерта трите направления, по които обществениците ще настояват да се реагира. Те са обсъдени и приети на заседание на Обществения съвет на 16 януари тази година. На първо място това е проблемът със стопанисването и управлението на спортните бази. На второ място е поддържането на уличната мрежа. Общественият съвет смята, че предвидената сума от 430 000 лева ще се окаже недостатъчна. На трето място е водоснабдяването на населените места в общината.

Очакванията са включването на Обществения съвет в дебата да мотивира и други граждани на общината.

Според анкета на сайта Кърджали бг вести, проведена в навечерието на общественото обсъждане, 57,2% от читателите смятат, че общинските администрации не се съобразяват с предложенията на гражданите. На противоположното мнение са едва 21,4%. Също толкова считат, че администрациите вземат под внимание предложенията понякога.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини