Хасковските бадминтонисти стъпиха на върха при смесените отбори

Изображение 1 от 2

    Бадминтон тимът на Хасково отново доказа, че няма слаба страна. Поколението състезатели, които до скоро обираха лаврите по върховете при юношите, сега доказват, че са от най-добрата школа. Тимът, воден от Пейо и Станимир Бойчинови се качи на най-високото стъпало този уикенд на Държавното първенство за смесени отбори. В София купата вдигнаха Таня Иванова, Селин Бакалова Пейо Бойчинов, Иван Панев, Евгени Панев, Цветомир Стоянов, Явор Янков, Мартин Колев, Таня Петкова, и Моника Вълчева след. Те  надделяха в групите над Гълъбово и домакинския състав „Виктория“, на полуфинала победиха бадминтонистите на Националната спортна академия, а златната купа извоюваха с победата си над състава на Пазарджик.

    Държавното в София беше и последното състезание от  календара на Българската федерация по бадминтон за тази година. Бадминтонистите от Хасково започват подготовката за традиционния Коледен турнир през декември, на който ще домакинстват.

    Върви и подготовката за старта на инициативата на Бадминтон клуб Хасково за разпространението на спорта в училищата. Клубът в организира ежеседмично демонстрации със съдействието на школата, за което осигурява и пълната екипировка. Две училища в вече са проявили интерес към бадминтон тренировките,очаква се те да стартират до края на годината.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини