Борисов се надява на нови F-16.Печата

Превъоръжаването на военновъздушните ни сили е сред водещите теми на съботните вестници.
 
"Борисов: Искаме по-бързо да напазаруваме за нашата авиация, което е необходимо Премиерът Бойко Борисов обяви пред журналисти в Брюксел, че се надява на по-добри условия в офертата за закупуване на изтребителите F-16. "Надявам се да дадат по-добри условия, защото от това, което съм разговарял с пилотите - нов F-16 е значително по-добър самолет от всички останали, които се предлагат. И от старите "Юрофайтър", и от "Грипен"-ите, и от другите самолети. Но има комисии, които разглеждат тези оферти. По никакъв начин не се меся, с дебели букви подчертавам, освен, че искам за нашата изтребителна авиация да има най-добрия самолет. Защото ситуацията в района се усложнява, виждате. И не ние само "еърполисинга", който, дет` се вика, до вчера беше да си охраняваме само небето. Трябва ни боен самолет, който да може да влиза във военни действия и да надделява. Към този момент, мисля, че и съседите са се съсредоточили и имат такива самолети. Но, пак казвам, по никакъв начин нито влияя на комисиите, нито искам да влияя. Надявам се по геостратегическото партньорство, което имаме с НАТО и със Съединените щати, в един момент, и то в най-скоро време - дал съм много кратки срокове, защото това година, две, три, протакане вече почва да изнервя всички - заделили сме парите и искаме колкото може по-бързо комисиите да си дадат заключенията и да напазаруваме за нашата авиация това, което е необходимо.- в. "Стандарт".
Поредната проверка на председателя на ВКС Лозан Панов, назначена от съдийската колегия също е сред тематичните акценти.
 
"Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет си намери повод да предизвика поредна проверка на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Той е недолюбван от статуквото в съдебната система и в чест конфликт с него. От месеци се говори, че се готви процедура по отстраняването му от поста. В момента срещу него тече проверка на антикорупционната комисия. След двучасов спор днес Висшият съдебен съвет реши, че Инспекторатът към съвета трябва да извърши проверка на проверката, която Панов възложи на делата за мерките за неотклонение на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова в Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС), пише lex.bg. Като основа за решението си колегията посочи текст от Закона за съдебната власт, според който инспекторатът "извършва проверки за почтеност и конфликт на интереси на съдии, прокурори и следователи, на имуществените им декларации, както и за установяване на действия, които накърняват престижа на съдебната власт, и такива, свързани с нарушаване на независимостта на съдиите, прокурорите и следователите" -в. "24 часа".
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Бо
    борката кереза -енженер
    6 -2
    11:44, 15 дек 2018
    Боже Боже докъде я докараха гербаджиите и върхушката им Бойката да дава мнение какъв самолет да купим Абе Бойко държавата има президент ЛЕТЕЦ най добър в държавата превъзходен признат и в Америка Ами питай него бе а не гнидите около тебе А твоето мнение запази за маркучите и пожарните автомобили
  • 2
    Не
    НЕПУКИСТА
    1 -2
    00:33, 16 дек 2018
    Съмнявам се в компетентността на президента, щото налита на едни шведски, удобни за руснаците дето могат да ги бият.
  • 3
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    2 -1
    13:24, 16 дек 2018
    Аз пък се съмнявам в твойта компетентностна човек който не може да направи разлика между пожарникар и професионален летец изтребител
  • 4
    Оч
    Очаквания
    1 0
    16:26, 16 дек 2018
    След изказването на дошлия преди ден-два В България хамериканец и изказването на Бойко, може да се очаква именно закупуването на F-16 и отказ от Турски поток.
  • 5
    Ци
    Циганета сърфират в нета
    2 0
    18:00, 16 дек 2018
    Е значи сумите за далаварката са уточнени Хайде ХАИРЛИЯ да е
  • 6
    F5
    F 555
    1 0
    23:22, 16 дек 2018
    Нали сме в Европа. Защо да не закупим европейски самолет и да помогнем на европейската икономика?
Последни новини