Почина Иван Ласкин

,Актьорът е починал в болница. В края на декември м.г. той беше приет във ВМА. 

Иван Славчев Ласкин е български театрален и филмов актьор от арменски произход, роден на 10 март 1970 г. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. в класа на проф. Здравко Митков. Започва професионалната си театрална изява на сцената на Театър „Сълза и смях“ през 1991 г. От 1997 г. до 2014 г. е актьор в Театър „Българска армия“. Играл е в десетки български игрални филми, сред които „Васко да Гама от село Рупча“, „Честна мускетарска“, „Вагнер“, „Хайка за вълци“, „Дунав мост“. 

Обвързан е с Александра Сърчаджиева, с която има дъщеря – София. Тя е второ дете на Иван. По-голямата дъщеря Люба е от връзката му с актрисата Мирослава Гоговска.

През 2012 г. в телевизионен ефир Ласкин сподели, че има проблеми с алкохола, а в последните си интервюта отклоняваше темата с чувство за хумор. „Аз съм един средноедър българин, който обича да пие вино с приятели”, бяха неговите думи в предаването „Преди обед”.

Един от най-близките му приятели бе актьорът Чочо Попйорданов, за когото Ласкин публично даваше да разбере, че смъртта му го е съсипала.

В средата на този август актьорът, известен с поразяващата си уста и същевременно със силната си чувствителност, трябваше да преживее друга една загуба - тази на баща си Славчо Ласкин. 

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    8 -13
    15:40, 6 яну 2019
    Той не почина ,той просто пукна.Колко неизпита рак... Виж коментара
Последни новини