29 °C

Проучват по проект ефективността на съдебните интернет страници

Проучване на ефективността на интернет страниците на 32 съдилища в Южен централен район започва "Алианс за регионално сътрудничество и развитие". Мониторингът ще бъде извършен по проект по ОП “Добро управление“ в партньорство с Фондация "Общество за правосъдие". Идеята е да се изгради методика, която ще бъде дадена под формата на препоръки за въвеждането в ред на визията на платформите на съдилищата и начина, по който информацията се качва в тях. Целта е те да бъдат оеднаквени, което ще даде възможност за по-бързото ориентиране в тях.

По проекта ще се извърши и мониторинг на избора на съдебни заседатели от общинските съвети, за да се изведат най-добрите практики. Ще бъде направено и обучение по ключови компетенции на заседателите.

Ще се популяризира и системата за правна помощ, тъй като тя е малко известна сред гражданите и в момента основно битува схващането, че финансовата невъзможност, ограничава достъпа до правосъдие, отбелязаха изпълнителите на проекта.

На шест езика ще бъдат издадени и брошури с правна информация за чужди граждани.

Партньорите съвместно и с община Маджарово работят и по проекта "Форум за приложна демокрация". Идеята тук е да се стимулират гражданите за по-активно участие при формирането на местните политики и по-добро местно управление.

От община Маджарово вече имат опит в тази посока със създадения Констативен и координационен съвет. В него се решават проблеми с гражданско участие от междусъседски неуредици до разпределянето на средствата по най-необходимия начин в перата на местния бюджет.

По този проект ще бъде издаден наръчник с информация за това къде, кога и как гражданите могат да участват в различни инициативи, свързани с местната политика.

Haskovo.net
 


5 коментара

 • 1
  Дя
  Дядо йоцо
  20 -2
  21:23, 24-04-2019
  Ей ги тия найредени като гърнета дрънкат дивотии Абе защо така никой не хваща мотика а всдички дрънкат врели некипели
 • 2
  Де
  Дедовия
  13 -1
  09:08, 25-04-2019
  Прокурорската жена се чуди какво да измисли да се изяви че няма работа
 • 3
  On
  One Euro Man
  11 -1
  10:57, 25-04-2019
  От вчера насам се питам, какво е това чудо приложна демокрация. Даже чичко Google се затруднява да отговори.
 • 4
  Di
  Dimmu
  0 -1
  16:21, 25-04-2019
  Много интересна тема! Добра логика! Ека следващата тема бъде "доколко и как преюдициално да не интоксикираме релевантно манипулативно интродуцираните шмърктопляктори".
  • On
   One Euro Man
   3 -1
   18:19, 25-04-2019
   Предлагам на този Dream Team още една тема за проучване със същото такова огромно практическо приложение и геостратегическо значение, с чиято разработка ще се допринесе за въвеждането на визия и ред в платформите за оеднаквяване на бързата ориентация (виж точната формулировка в статията по-горе).
   Темата е следната:
   "Динамика на кръвната картина при мътещите кокошки"


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 25.05.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини