Путин назначи Михаил Мишустин на поста министър-председател

Руският президент Владимир Путин назначи Михаил Мишустин на поста министър-председател, официално съобщи Кремъл. Указът, подписан днес, влиза в сила от деня на подписването му.

Часове преди това Държавната дума одобри кандидатурата на шефа на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин за поста министър-председател на Русия след оставката на правителството на Дмитрий Медведев. 383 депутати гласуваха „за“, никой не гласува против, 41 депутати се въздържаха.

За първи път в Думата няма нито един глас против, отбелязват руски медии.

Кандидатът за поста премиер, изказвайки се пред депутатите, благодари на президента Владимир Путин за доверието и накратко представи визия за бъдещата му работа начело на кабинета. „Правителството има много работа за вършене и за това имаме всичко - планове, ресурси. Хората трябва да почувстват истинско подобрение в живота. Докато това не се случи “, каза той.

Мишустин подчерта, че възнамерява да ускори работата по изпълнението на национални проекти, да продължи развитието на военнопромишления комплекс, да стимулира технологичното развитие на икономиката, да увеличи износа на селскостопанска продукция, а също така обеща на депутатите тясно сътрудничество  парламента в законодателната работа. Той не съобщи за възможните назначения в правителството си.

Подкрепата за кандидатурата на Мишустин преди срещата бе обявена от фракциите на Обединена Русия, Либерално-демократическата партия и Справедлива Русия. Комунистическата партия отказа да го подкрепи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини