Майсторка на шпакловката носи слава на Дървото

Печелившият тим на учителя Георги Станков: Антон Куртев, Салибрям Рамадан, Яница Калайджиева, Хасан ХасанМустафа Мехмед и Бойко Боев

11-класничката от ПГДС Хасково, Яница Калайджиева спечели 5-то място в една от най-оспорваните дисциплини, боядисване шпакловка и вътрешен интериор, на регионалното състезание млад строител в Стара Загора този уикенд. Яница бе единственото момиче от 8-членния отбор на дървото който спечели трето място в отборното класиране. 12-класника Мустафа Мехмед постигна най-големия успех-2-ро място в дисциплината Облицовки и настилки. Той ще представя училището си на националния тур на състезанието „Млад строител“ в Пловдив на 20-ти април.

Макар и единствено момиче в отбора, оказва се, че Яница не е сама в класа си. Нещо повече, мнозинството от класа „Архитектура и строителство“ са жени. Явно бъдещите строежи ще са дело на майсторки. Ако останат в България. Защото Яница няма да остане. Още от сега момичето е решило да кандидатства Архитектура в престижен университет в Берн Швейцария. Затова заляга здраво над изпитния Тойфел, който е единствения вход за чуждестранния ВУЗ.

Г. Христов

Яница Калайджиева ще учи в Швейцария
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини