Цигани се топят за незаконни магазини

Улица "Акация" и част от нейните гаражи в които има и "от пиле мляко"

Ромска вендета затвори незаконен магазин в циганската Махала. Магазинът е функционирал в гараж на улица Акация. Работел естествено без регистрация, всъщност без каквито и да е документи. Жалба на живущите в блока отсреща е инициирала проверка на Агенцията по храните. Нещо повече, дори била съставена и подписка, която призовавала контролните органи да се намесят. Не става ясно с какво точно е пречел гаража. Врели и кипели в подобни проверки инспектори от агенцията предполагат, че или става дума за лична вражда, или някой от затворените от предишни акции на Агенцията обекти, е натопил „колегата“ си.

На собственика на магазина е съставен акт по закона за храните. Ако става въпрос за фирма, глобата е до 4500 лв. Ако обаче лицето е физическо, то санкцията е от 1000 до 2000 лв.

Още 4 акта натресоха от Агенцията по безопасност на храните, на търговски обекти в Хасково и Минерални бани. Без регистрация работело хасковско кафене. Хранителен магазин в областният град пък продавал пакетирани стоки с изтекъл срок на годност, заради което е „награден“ с глоба до 1000 лв. Лоша хигиена на хранителен магазин в Минерални Бани му носи глоба до 2000 лв. Същата санкция е наложена на магазин от минерално банско село, който продавал и съхранявал негодни храни.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини