Уволнения във ВиК-Хасково, назначават от Димитровград. Преглед на регионалния печат

"Уволнени: Във ВиК Хасково назначават димитровградчани"-"Хасковска Марица". Масово освобождаване на служители във ВиК Хасково и назначаване на нови, върви от 2011-та година насам, твърдят уволнените служители на страниците на вестника. Чистката стигнала дори до чистачката Катя. Отстранявани са заместник директори, счетоводители, инкасатори. На тяхно място се назначавали кадри от Димитровград. По думите на уволнените, вече се водят много дела за възстановяване на работа. Управителят на ВиК инж. Петко Стойчев отрича за чистка. За миналата година са уволнени 38 служители, което на фона на 530 в никакъв случай не са масови уволнения. 27 от напусналите са по взаимно съгласие. Според инж. Стойчев, са си намерили по доходоносна работа. По време на мандата си, Стойчев назначил 90 души, като 72 са от Хасково останалите са от с. Крепост, с. Клокотница и Димитровград. Имало заменени инкасатори, защото някои ги мързи да обикалят поверените им адреси и пишат служебно вода. При два такива случая се прави проверка и се взимат мерки, категоричен е Стойчев. Той настоява, че предпочита да работи с хора ,на които вярва.

Не мисля, че на хората им пука откъде са служителите на ВиК. Повече им пука от безбожните 2.90 лв за кубик НЕпитейна вода. А че някои не били от нашто село ами от съседното, е маловажен въпрос. По интересни са твърденията на инж. Стойчев, че инкасаторите ги мързи. Това отдавна се подозираше, но друго си е шефа да го каже. 

"14 пъти дневно излизат пожарникарите" на стр. втора. 430 са различните произшествия обслужени от пожарникарите през февруари. Огнеборците се занимават буквално с всичко-от гасене на пожари, до сваляне на котки от покривите и продухване на ВиК тръби. Оказват помощна дейност и при катастрофи. Пожарникарите отчитат значителен ръст на унищожено имущество от пожари през февруари. Пострадали са и трима души. Късо съединение и небрежност при боравене с открит огън са най-честите причини за пожар.

"Дават 32.4 евро за декар нива, превърната в пасище" Парите били за агроекологични дейности, които пазят птиците в източните родопи. Идват от програмата за развитие на селските райони. 

"НАП продаде за 16 888 лв БМВ Х5 конфискувано от трафиканти". Возилото било продадено на търг заедно с още 20 превозни средства спипани за контрабанда на Капитан Андреево. 

"Въдичарите събраха 2000 лв за зарибяване на Тракиец. Ентусиасти от областният град набират средства за да има риба отново в Тракиец. Отправили са и молба до държавата за безплатен зарибителен материал. Тъй като държавните зарибявания могат да се преброят на пръсти през годините, подобна инициатива може само да се адмирира.

Както казват въдичарите-ние ще си зарибяваме язовирите, само държавата да ги пази от бракониери. Ама тя и това не може.

"Осмокласничка дефилира в Париж, Лондон и Ню Йорк", чело на "Новинар Юг". Става дума за 14 годишната Ивелина Чоева от Езиковата гимназия. Детето се превръща в най-голямата модна звезда на България. Момичето вече е заявило една по-дълга "модна ваканция". Първо двумесечни кастинги и фотосесии в Париж, после снимки в Лондон, точно когато вървят летните олимпийски игри. През октомври, Ивелина ще е една от малкото българки, дефилирали в седмицата на модата в Ню Йорк. Избуялият талант и красота изненада дори и директорката на гимназията Пенка Делиева. Тя едва от два месеца разбрала за поредната перла в короната на гимназията. Поводът бил именно графикът за лятото и есента, на новоизгралята манекенка.

Успех на девойката. Българките наистина са най-хубави, ама толкова сме свикнали с този факт, че не го забелязваме дори и като ни е под носа. 

"Прокурори: Стената на Иваново се е скъсала на здраво място". Екип прокурори от Върховния касационен съд, Апелативния в |Пловдив и местни обвинители, инспектираха язовир Иваново, който през февруари наводни близкото село Бисер и уби 9 души. Според прокурорите, стената на язовира се е скъсала не там където била компрометирана от каверни, а на здраво място. Тоест вероятна причина е природно бедствие, а не човешка грешка. Назначена е петорна експертиза с участието на доценти и професори.

"Стефан Димитров: Търсим Калинки". Иво Димов: Нямаме Калинки", за водевила в Димитровград. Там екскметът и настоящ председател на Обс поиска от кметския екип да си покажат дипломите. Да не станело като нарицателната Калинка, която оглавяваше държавна агенция, а пък се оказала с фалшива диплома. Така според Димитров, щяло да отпадне съмнението, че ГЕРБ нямат кадърни хора и се опират на недостатъчно компетентни. Настоящият кмет Иво Димов контрира, че всички в екипа му са висшисти, за разлика от тези в екипа на предишния кмет Стефан Димитров. Няма никакво законово основание да се показват дипломите на управляващите. Освен това няма и смисъл. Кметът се избира от народа и ако му е кеф на народа да избере среднист, то има право да си го избере. Димов обаче осветли кетапите на екипа си. Димов е завършил Пловдивският университет със специалност Маркетинг. Замкмет Светослав Стойков е завършил Варненският свободен университет, колегата му Владимир Митрушев-Икономическия в морската столица. Третия зам Росен Кузев, е с кетап от хранително вкусовия в Пловдив, а секретарят Венета Стоименова е завършила Портсмут юнивърсити в Англия.

"Оперират мозъчни тумори в Хасково" водещо на стр. втора. Д-р Румен Филипов от София вече е назначен в хасковската болница и ще завежда новооткритото отделение по неврохирургия. Филипов е работил 15 години в Александровската болница, където е завеждал клиниката по неврохирургия. Хирургът вече извърши първата си операция в Хасково, като постави клапа в главата на 20 дневно бебенце.

"Кметът Иванов обжалва 1000 лв глоба от Сметната палата"-водещо на крими страницата. Само за един ден завършило делото, а решението на съда ще стане ясно до месец. Глобата е наложена от Палатата при одит на обществените поръчки и бюджета. Било забавено връщането на паричната гаранция на участник в процедурата по възлагане на обществена поръчка за уличното осветление, а на победителя "Сити път" пък, въобще не била върната гаранцията. От общината контрират, че актът е срещу длъжностното лице Георги Иванов, а наказателното постановление-срещу физическото лице Георги Иванов.

Не че за обикновения данъкоплатец има някакво значение, доколкото става дума за един и същ човек, но от подобни тънки разлики сума ти адвокати хранят семейства.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини