Раздават "Златните малинки"

Наградата е измислена от американеца Джон Уилсън, за да се въздаде полагаемото на най-слабите и халтурни творби на големия екран. Тази година наградата се връчва за 32-ри път, но за първи път е насрочена за 1 април, а не в навечерието на раздаването на златните статуетки "Оскар".

Изглежда тази година журито смята за най-голям неудачник родения в Бруклин Адам Сендлър, удостоен с цели 11 номинации - за най-лош продуцент, най-лош сценарист, най-лош актьор и дори най-лоша актриса, тъй като в комедията "Толкова различни близнаци" той играе брат и сестра близнаци. Организаторите на шоуто обявиха това за абсолютен исторически рекорд, който почти двойно е надминал предишния "лидер" Еди Мърфи. Освен това Сендлър може да създаде прецедент, като за най-слаба актриса е обявен мъж.

За званието най-лош филм претендират "Роден да бъде звезда" на Том Брейди, "Старата Нова година" на Гери Маршал, "Здрач. Сага. Зора" на Бил Кондън, "Толкова различни близнаци" на Денис Дугани, "Трансформърс 3: Тъмната страна на Луната" на Майкъл Бей. Естествено, тези творци фигурират и при номинациите за най-лош режисьор.

Миналата година най-неудачни роли изиграха Никълъс Кейдж, номиниран за три филма, Тейлър Лотнър - за два, Ръсел Бренд, Ник Суордсън и вече споменатият Сендлър. По мнението на журито, най-лошите актриси на годината са били Сара Джесика Паркър, Кристен Стюарт и бившата кандидатка за вицепрезидент на САЩ, републиканката Сара Пейлин, припомня БГНЕС.

Покритата със златна боя пластмасова малина на постамент, увенчан с кинолента, се присъжда от международно жури, в което влизат 650 пишещи за кино журналисти от 20 страни. Силно символичен е фактът, че цената на ярко блестящия приз е под 5 долара.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини