Община и ученици със залесителна акция в седмицата на гората

Кметът Иво Димов и шефът на лесничейството Николай Янчев, заедно с децата засадиха фиданки в дворовете на две училища

Символично засаждане на общо 10 фиданки явор, липа и червен американски дъб направиха днес кметът на Общината Иво Димов и шефът на Държавно горско лесничейство-Хасково Николай Янчев.

Акцията се проведе в дворовете на две димитровградски школа- ОУ"Алеко Константинов" и ОУ"Пенчо Славейков". Така с помощта на учениците от двете школа ръководството на Общината отбеляза Седмицата на гората.

"Грижата на Общината към децата и подрастващите е една от най-важните", подчерта кметът Иво Димов. Той припомни, че в момента тече пролетното почистване на града и прикани димитровградчани да се включат в мероприятията по този повод.

По думите на шефа на лесничейството Николай Янчев, чрез подобни акции се възпитава отношение на младите хора към природата и нейното опазване. В двете училища децата се включиха активно в залесителната акция.

Янчев добави, че подобни мероприятия вървят в момента във всички общини на Хасковска област. През тази седмица с 200 тополи ще бъде залесен и новия гробищен парк край Димитровград.

Т.Милева

Пет фиданки бяха засадени в двора на ОУ"Алеко Константинов"
В двора на ОУ "Алеко Константинов"
И зам.кметът Светослав Стойков помогна в мероприятието
Кметът Димов посади фиданка и в двора на ОУ"П.Славейков"

И зам.кметът Владимир Митрушев засади фиданка в двора на двете училища
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини