Заловиха издирван рецидивист, въоръжен и агресивен

Полицията откри опасен престъпник, обявен за национално издирване, в специален тайник в дома му в София. 44-годишният Димитър Николов, известен с прякора Митко Бомбата, е бил в неизвестност няколко месеца, съобщиха от МВР. Преди това той пребивавал на адреси в ж.к. „Люлин” и бул. ”Дондуков”, но не бил открит в нито едно от жилищата при многократните проверки на полицията.  Оказало се, че се укрива в жилищна кооперация на ул. „Странджа” в кв. „Банишора” .

Според предварителната информация, рецидивистът бил агресивен и въоръжен с незаконно оръжие, което наложило да се действа внимателно при задържането. В четвъртък следобед служителите предприели планирана акция. Пристигнали пред апартамента, но никой не отворил. Преди да разбият входната врата, синовете на Митко Бомбата все пак отключили, но той не бил там.
Стълба от апартамента обаче водела към приземно помещение, което също било претърсено. Оттам имало изход към гаражна клетка с облицовани с ламперия стени. Зад един от панелите на облицовката е открито изпровизирано скривалище. Точно там е намерен издирваният рецидивист.

Митко Бомбата е приведен незабавно в Централния затвор. Криминалното му минало е богато – регистриран е за опит за убийство, нанасяне на телесна повреда, измама, грабежи, взломна кражба. Той е бил обявен за общодържавно издирване през ноември м.г. по две дела на Софийски окръжен съд, по които му е била наложена мярка „задържане под стража”. Николов има и 12-годишна присъда за опит за убийство – през 2002 г. прострелял няколко пъти 17-годишен младеж.

Името на Митко Бомбата нашумя напоследък, след като Софийският военноокръжен съд оправда него и още шестима подсъдими по проточило се 14 години дело за нападение и грабеж на семейство. Според разследващите през 1998 г. всички, включително бивш полицай, нахлули в дома на семейство от  софийското село Чепинци, пребили жестоко бащата, изнасилили двете му дъщери и изчезнали с около 100 000 лв., злато и бижута. Поради липса на доказателства обаче групата беше обвинена само за грабеж, но не и за изнасилване.


Процесът нашумя като един от тези, с които вътрешният министър Цветан Цветанов атакува съдия Мирослава Тодорова, но се оказа, че тя няма вина за рекордното забавяне.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини