2 000 лв. събраха за лечението на Наско в Москва

Яница бе една от звездите в сношния концерт в зала "Младост"

2 000 лв. за лечението на 21-годишния Наско Иванов, който е в състояние на будна кома бяха набрани снощи на благотворителния концерт  ,информира единият от организаторите Симон Милков. "Нека да не бъдем безразлични" бе мотото на проявата, която се проведе в Спортна зала Младост.

Организатори бяха Гражданско сдружение "Сила", а мероприятието бе с подкрепата на Общината и фирма "Пайнер". Под бурните алподисменти на публиката на сцената пяха  Яница и Симона, Жоро Рапа, Дичо от Д2, танцуваха ансамбъл "Тракия" и денс център "Галаксико".

Целта на благотворителната инициатива бе да се съберат средства за поредната трансплантация на стволови клетки на младият мъж в Москва. С набраната снощи сума стана възможно и заминаването на Наско, който пострада при катастрофа през 1998 година.

Заедно с майка си Бистра Михайловска, той заминава за поредното лечение в руската столица на 22 април. Там ще му бъде направена седмата манипулация със стволови клетки, а за връщането на димитровградчанина към нормален живот са нужни общо 22 манипулации.

Досега лечението дава резултат и реакциите на младежа в будна кома се подобряват, увери майката.

"Галаскико" също бе част от програмата
Публиката в залата
Жоро Pапа също подкрепи кампанията
Танцьорите от "Тракия" се хванаха на хорото с най- игривите деца от публиката

Симона

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини