Контрабандно злато и сребро продават данъчните

29 кг накити от злато и сребро, конфискувани преди време на митница Свиленград, пуска за продажба от днес НАП Пловдив. Бижутата - пръстени от бяло и жълто злато, медальони, колиета, гривни и обеци са групирани по видове и качество. Преобладават сребърните изделия - 25 килограма.

Останалите са изработени от 14-каратово злато. В този търг отдел „Продажби" в Пловдив предлага и синтетични камъни с общо тегло 3,7 килограма, които се използват в ювелирството за декорации.

Близо 200 000 лева приход за бюджета се очаква от търга. Огледи на накитите могат да се правят от днес до 11-ти април след предварителна заявка.

Също от днес, но до 17-ти април се подават ценовите предложения. Офертите ще бъдат отворени и разгледани на 19-ти този месец, когато ще стане ясно при кой нов собственик отиват бижутата.

НАП припомня, че в подобни търгове могат да участват само лица, които имат необходимия лиценз от Министерство на финансите. Подробностите по продажбата са публикувани и могат да бъдат разгледани в интернет страницата на приходната агенция на адрес www.nap.bg.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини