Бивш шеф на БНТ строил Димитровград през миналия век

Живейски роман, в който главен герой е времето нарича книгата си Павел Писарев

Своите мемоари представи тази вечер в Димитровград журналистът и дългогодишен директор на БНТ и "Българска кинематография" Павел Писарев. Още в началото на срещата стана ясно, че гостът е участвал в строителството на Димитровград като бригадир няколко години.

Писарев гостува тук по покана на КДК и Общината, за да разкаже повече за книгата "Подир изгубеното време". Много общественици, културни дейци, учители и граждани уважиха срещата с именития общественик.

Творбата пресъздава спомените на журналиста, бил дълги години кореспондент на вестник "Работническо дело" в Париж и активен участник в обществено- политическия живот на страната.

Мемоарите обхващат три периода - времето на капитализма преди 9 ІХ, социализма и "новия" капитализъм, дошъл след 10 ХІ, поясни доц.Димитър Генчев, който говори за творбата на Писарев.

"Няма помпозност и високомерие в словата на автора, той пресъздава спомените си през погледа на своя живот и дава реална представа за събитията", коментира още доц.Генчев.

"Социализмът беше калпава политическа система, но човечеството не е измислило нищо по-добро", пише в мемоарите си бившият шеф на националната телевизия. И допълва - "Животът минава, но аз за нищо не съжалявам."

Анелия Радева от КДК откри срещата с Павел Писарев

Димитровградската публика бе подготвила изненада за Писарев. Поетесата Величка Петрова му поднесе стихотворение, вдъхновено от любовта на журналиста към своята съпруга. С въпроси го провокира бившия областен управител Господин Георгиев, който води срещата с Писарев.

Поетът Петко Каневски го попита за позицията на България по въпроса с валутния борд. Писарев отговори, че всички световни финансови институции като МВФ и Световната банка са частна собственост и общоизвестен факт е, че зад тях стоят еврейски капитали.

Бившият зам.областен управител Господин Георгиев води срещата с популярния журналист
Заедно с Писарев, в Димитровград дойде и доц. Димитър Генчев

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини