Откриха мъртво 2-месечно бебе, майката се самоуби

Двумесечно момченце е открито мъртво в къща в столичния квартал "Бояна" снощи, а 29-годишната му майка се хвърли пред влака София-Радомир и загина на място, съобщиха от МВР. В "Пирогов" е установено, че бебето има травма на главата и е назначена аутопсия. Новороденото е намерено от леля му, уточни за Дир.бг говорителят на СДВР Нели Иванова. Жената потърсила майката по телефона, но след като не могла да я открие, отишла в къщата.

Там тя открила мъртвото момченце, което било положено на леглото в спалнята на родителите, съобщи Дарик радио. Лелята веднага извикала екип на Бърза помощ и детето било откарано в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов", но лекарите само констатирали смъртта му.

В 18.40 ч. сигналът за мъртвото бебе бил подаден от дежурния следовател в "Пирогов" в Шесто РПУ, съобщиха от СДВР, цитирани от "Фокус". Оперативна група е отишла на място и е установено, че момченцето има травма на главата. Назначена е аутопсия, резултатите от която все още не са излезли.

В къщата е извършен оглед, а бащата е повикан в полицията и болницата, съобщи БНР.

Същевременно в 19.30 ч. вчера, на 500 метра преди прелеза в столичния кв. „Факултета”, млада жена загина, след като бе пометена от пътническия влак от София за Радомир. Тя вървяла по релсите с гръб към идващата композиция и не реагирала на подадените от машинистите сигнали.
По-късно станало ясно, че 29-годишната жена е майката на починалото бебе. Случаят се разследва от Шесто РПУ и Транспортна полиция.

"Загиналата е 29-годишната Камелия Янакиева от София, а тялото е откарано за аутопсия в Съдебна медицина. Установено е, че нейното дете, което е на 2 месеца и се казва Алекс, е починало малко по-рано", каза пред БНР Веселин Георгиев от Транспортна полиция.

По информация на Дарик радио семейството живее в хубава къща в столичния квартал „Бояна". Родителите не са криминално регистрирани.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини