Кметът Димов поощри хора с увреждания заради еко акция

Победителите в кампанията по пролетното почистване на Димитровград отличи димитровградският кмет Иво Димов. Церемонията се е състояла днес в сградата на Общината, информират от пресслужбата на градочаналника.

Победителят сред детските градини от Общината е детското заведение в Меричлери. Заради добре почистения двор градината получава батут и детска пързалка. Второто място е за ЦДГ №1, което е възнаградено с детски играчки, а трети са ОДЗ "Райна Княгиня", които вземат спортни екипи.

Мини футбол, фотоапарат и касетофон получават победителите сред училищата в пролетната еко кампания. Първи са ОУ "Пенчо Славейков", второ място е за гимназия "Капитан Петко войвода", а трети са от ОУ "Алеко Константинов". Славейковци вземат и един цветен принтер като награда за първенството в кампанията "Лист по лист".

Кметът е дал и поощрителна награда на Дневния център за възрастни с увреждания, който също бяха много активни в пролетното почистване. Те се сдобиха с уреди за рехабилитация и трудотерапия.

Отличените в кампанията граждани и дом.съвети вече са получили своята награда. Тя е за ул."Сливница" №8 и ул. "Вапцаров №2, който имат монтирани пейки и кошчета за смет.

Хората с увреждания от Дневния център също се включиха в пролетното почистване
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини