Новата автогара в Димитровград тръгва от 3 май

Официалното откриване на новата автогара ще е на 3 май

На 3 май от 11:30 часа ще бъде официалната церемония по откриване и пуска на новата автогара, съобщи пред журналисти тази сутрин кметът Иво Димов. Той посочи, че димитровградчани вече ще имат едно европейско красиво модерно съоръжение, която могат да ползват, в същото време е изключително необходимо на града.

Автогарата е напълно готова, разполага със всички необходими документи - акт 16, лиценз от ДАИ и др., за да започне да фунционира.

"Подхода на автобусите ще бъде от източната страна от към хотел "Москва", а не от към бившето кафе "Марая", каза още кметът. Тази временна организация на движението ще бъде в сила докато не се оформи крайния проект с ЖП надлеза  на бул."Трети март" и евентуалното кръговото движение.

Освен това, идващите от Водната кула коли вече ще минават само от към северната страна от острова на булевардите "Д.Благоев" и "Трети март", каза Димов. Той припомни, че въпросното "островче" тази седмица бе изрязано от работници на "Благоустрояване", за да се разшири пътното платно. Целият трафик по булеварда ще минава само от едната страна, уточни кметът.

Той увери, че на един по-късен етап и останалия парк в района на Новата автогара ще бъде облагороден, както е частта от страната на Водната кула.

Припомняме, че преди година ключовете на недовършеното транспортно съоръжение в центъра, концесионерът "Порт транс Чавдаров" получи на церемония по предаване на документацията.

Общия размер на инвестицията на Новата автогара е 471 000 лв. Първата вноска на концесионера е в размер на 14 500 лв., а следващите са по 18 000 лв. Срокът на концесията на автогарата е 35 години.

На пресконференция пред журналисти днес кметът Иво Димов съобщи датата на откриването на новата автогара

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини