Турска делегация дойде в Димитровград по проект

Гостите от Узункюпрю бяха посрещнати в зала "Гросето"

Димитровград посрещна днес делегация от турския град Узункюпрю, водена от кмета му Енис Исбилен. Турските гости са тук по линия на проект, разработван по програмата за Трансгранично сътрудничество и реализиран от СОУ "Васил Левски" и турско училище. 

Тази сутрин гостите се срещнаха с двамата зам.кметове Станислав Стойков и Владимир Митрушев, както и с ръководството на димитровградското школо.

В състава на гостуващата делегация влизат освен кмета и началникът на регионалния инспекторат по образование в турския град, директорът на училище "Демокрация" Али Коруглу със заместника си, регионалният координатор по проектите от турска страна Садула и 12 ученици.

Кметът на Узункюпрю сподели, че смята и данапред да си партнира с димитровград

Кметът на Узункюпрю не скри заводолството си от гостуването в Димитровград и то точно в деня на детето. Той благодари за сърдечното посрещане и добави, че с Общината турският град има още два съвместни проекта. "Смятаме и в бъдеще да търсим конктакти с Димитровград", заяви турския гост.

За работата по проекта говори директорът на СОУ"Васил Левски" Антон Иванов, който припомни, че димитровградчани гостуваха в турския град в края на април и се върнаха от там с отлични впечатления.

Домакините бяха подготвили много изненади на гостите, сред тях посещение на Историческия музей, Светилище на нимфите и Афродита край село Каснаково, планетариумът "Джордано Бруно" и модерния център за природни науки в димитровградската ЕГ "Д-р Иван Богоров".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини