Разкриха смъртта на двумесечнaта Азария Чембърлейн след 32 г.

Линди Чембърлейн бе осъдена на затвор за убийството на дъщеря с

32 години след изчезването на двумесечната Азария Чембърлейн от лагер в Австралия, следовател от четвъртото поред разследване на случая обяви, че смъртта на бебето е резултат от нападение на диво куче динго, пишат вестниците "Ню Йорк таймс" и "Гардиън", цитирани от БТА.

Решението ознаменува края на 30-годишната съдебна борба на семейство Чембърлейн. Първоначално майката на Азария - Линди Чембърлейн, бе осъдена на затвор за убийството на дъщеря си. По-късно присъдата бе отменена и тя бе освободена.

Последвалото разследване обаче не успя да стигне до заключение как е починала Азария, въпреки нарастващите доказателства, че г-жа Чембърлейн е казвала истината в своите показания, че куче динго е отговорно за смъртта на дъщеря й. Смъртта на новороденото момиченце и арестуването и осъждането на затвор на майка й се превърнаха в международна сага с филма от 1988 г. "Вик в нощта", в който Мерил Стрийп играе г-жа Чембърлейн.

Преди 30 години много австралийци не можеха да повярват, че малкото диво куче би нападнало човек. Мнозина се обърнаха срещу майката, защото според тях тя не скърбяла така, както би скърбяла майка, загубила детето си. Натискът върху семейството бе огромен и доведе до развод.

В последните години обаче динго нападна и уби поне още един човек и след показанията при последното разследване през февруари австралийски наблюдатели отбелязаха промяна в отношението на нацията към дивото куче. "Австралия вече няма да може да каже, че тези животни са безопасни и нападат само ако са провокирани", каза майката на загиналото дете.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини