От БДЖ променят графика на влакове, минаващи през Димитровград

До 10-и август ще бъдат въведени временни промени в движението на два международни и два пътнически влака на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД. Причините за временното изменение в графика на тези влакове са ремонтни дейности по железния път, които НКЖИ ще извършва в участъка между гарите Михайлово и Меричлери.

 Международният бърз влак 464 от Истанбул за Букурещ, който на българска територия пътува от Димитровград до Горна Оряховица, няма да се движи в участъка между гарите Димитровград и Стара Загора.

За пътниците от този влак е осигурен превоз с автобус от Димитровград до Стара Загора, който заминава от Димитровград в 06:55 ч. и пристига в Стара Загора в 07:45 ч. От гара Стара Загора пътниците ще продължат своето пътуване с влак № 464, който ще тръгва в 08:21 ч. и ще пристига в Горна Оряховица в 11:32 ч. В гара Горна Оряховица вагоните от състава на международния влак № 464 се прикачват към композицията на международния бърз влак 460 от София за Букурещ, който заминава от Горна Оряховица в 13:20 ч

Международният бърз влак № 465 от Букурещ за Истанбул, който на българска територия пътува от Горна Оряховица до Димитровград, ще се движи само до гара Стара Загора. Вагоните от състава на този влак пътуват от Букурещ до Горна Оряховица към композицията на международния бърз влак № 461 от Букурещ за София.

 В гара Горна Оряховица директните вагони за Истанбул се отделят за международния бърз влак № 465, който тръгва от Горна Оряховица в 18:10 ч. За пътниците от този влак е осигурен превоз с автобус от Стара Загора до Димитровград, който заминава от гара Стара Загора в 21:55 ч. и пристига в Димитровград в 22:45 ч. От гара Димитровград пътниците ще продължат своето пътуване с международният бърз влак № 491 от Белград за Истанбул, който тръгва от Димитровград в 23:28 ч.;

Пътническият влак 40251 от Казанлък за Димитровград, който заминава в 10:25 ч., ще пътува по редовното си разписание до гара Стара Загора. От Стара Загора до Димитровград пътниците от този влак ще бъдат превозвани с автобус, който ще тръгва от Стара Загора в 11:45 ч. и ще пристига в Димитровград в 12:35 ч.

Пътническият влак 40252 от Димитровград за Казанлък, който обичайно тръгва в 13:25 ч., няма да се движи в участъка между гарите Димитровград и Стара Загора. За пътниците от този влак е осигурен превоз с автобус от Димитровград до Стара Загора, който тръгва от гара Димитровград в 13:25 ч. и пристига в Стара Загора в 14:15 ч. От Стара Загора влакът ще заминава по досегашния си график, т.е. в 15:13 ч.

 Поради лошото състояние на пътната инфраструктура, автобусите няма да обслужват междинните гари и спирки. Те ще се движат по основната републиканска пътна мрежа и ще обслужват само гарите Стара Загора и Димитровград.

 

 

 

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини