Абитуриенти от Езиковата в Димитровград приети в чужбина

Главните учители в Езикова гимназия - Димитровград Бистра Жекова и Хилда Мартинова

Двама зрелостници на Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" ще продължат образованието си в Холандия от следващата година. Става дума за Теодора Михайлова и Николай Цанев от 12 а клас, съобщи днес класният им ръководител Хилда Мартинова.

Тя коментира, че Богоровци са приети в престижно училище без да държат Тойфел, което говори за отличната подготовка на възпитаниците на гимназията. В основата на успешното обучение е учебния план и хорариума часове, убедена е Мартинова.

Тя посочи, че от 73-ма зрелостници в "Богоров", 50 са държали матура по ангрийски език, а отличните оценки са 56 %. Единствената пълна шестица на матурата по англ. език принадлежи на ученичка от гимназията - Добромира Георгиева.

Още седем възпитаници на школото ще продължат да учат в чужбина, след успешно положени изпити, коментира главният учител Бистра Жекова. Двама са издържали успешно теста за австрийска диплома, други трима ще учат в Англия, а един ще замине за Швеция.

Не са малко и дванайстокласниците, които ще учат тук филология с чужд език, което е радващо, каза още Жекова, защото сред тях има и бъдещи преподаватели.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини