36 деца приюти лятното театрално училище в Димитровград

Деца на възраст от 1 до 12 клас и читалищни дейци ще посещават лятното театрално училище в Димитровград

36 деца ще посещават лятното театрално училище, което ще функционира през юли в Димитровград. Цифрата стана ясна по време на първата опознавателна среща днес, когато стартира инициативата на тукашния Общински театър "Апостол Карамитев".

Ръководител на училището ще бъде студентката от НАТФИЗ "Кр.Сарафов" Александра Иванова, която ще запознае децата от 1-ви до 12 клас с тънкостите на драматичното театрално изкуство.

При първата си среща с бъдещите курсисти Александра не скри, че се радва на интереса от страна на децата и учениците.

Всички участници бяха разпределени по групи от 1-ви до 7-ми, от 7-ми до 12-ти клас и бе изготвен график на заниманията. Присъства и групата на възрастните, където влизат читалищни дейци от Община Димитровград, които също ще минат курс в училището.

В едномесечните занимания ще има уроци по правоговор и дикция, игри за развиване на концентрацията и уменията на сцена, малки етюди. Александра Иванова подчерта, че държи на дисциплината у участниците. Тя посочи, че ще има и изненади, като гостуване на известни от ТВ екрана актьори, които ще гостуват в театралното училище.

"Идеята ни е да запалим у вас пламъчето на театъра", каза и вр.и.д. директор на ОТ "Апостол Карамитев" Тодор Боянов. Той допълни, че в началото на новия театрален сезон за димитровградчани ще има много нови изненади. Сред новостите е т.нар. театрална библиотека.

Т.Милева

Александра Иванова /в ляво/ и вр.и.д. на театъра Тодор Боянов проведоха първата опознавателна среща с членовете на театралното училище

И читалищни дейци от димитровградско ще минат курс в театралното училище
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини