Свръхлуксозен плаващ остров

Това е Orsos Island. Плаващия свръх луксозен остров, според създателите му, предлага най-доброто, което супер яхти и недвижими имоти могат да предложат, ведно. По-важното е, че ще бъде готов през 2013 г. и който ще го купува, трябва да приготви 4,6 млн. USD, според друга информация – 6 млн.USD. Обаче ще си има парченце от рая. И ще си го „постави”, където си иска по света.


На „острова” могат да се настанят до 12 гости.  При абсолютен лукс. Това по-добре да се види на видеото. Тук само ще споменем, че Orsos Island  е енергийно независим и сам добива питейна вода. Захранването е от супер тиха система за вятърна енергия, както и от 160 квадратни метра соларни панели. Цялото управление на енергията се контролира от интелигентна компютърна система. Включително отоплението с морска вода и елзахранването. Освен това системата отговаря за филтрирането на солена вода за питейна, както и за чисто премахване на отпадъците. Само 4 души е екипажът, необходим за нормалната работа на всичко това.

Общата площ е 1000 кв.м. Цял декар лукс и екологични технологични удобства. Палми и джакузита се подразбират. Създател на проекта е Габор Орсос, бивш хотелиер от унгарски произход,

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини