Игрищата за бадминтон в Алеко готови до края на юли

До края на юли се очаква да приключат строителните дейности по двете игрища за бадминтон в ОУ "Алеко Константинов" в Димитровград

До края на месец юли ще бъдат завършени двете игрища по бадминтон и пистата, които в момента се изграждат по проект в двора на димитровградското ОУ"Алеко Константинов",коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов.

Теренът вече е асфалтиран, в момента тече облагородяване на площите около него - подмяна на плочки и изравняванe на терена.

До дни се очаква да пристигне и тревата, която ще бъде поставена около зоните за спорт. Самите игрища се бъдат застелени с червена трева, каза още димитровградският кмет.

Той припомни, че в края на май община Димитровград подписа анекс към договор със Спортното министерство, по силата на който бяха отпуснати допълнително 67 000 лв. за довършване на игрищата по бадминтон. Удължен бе и срока на изграждане на обекта с 15 дни.

Иначе за реализирането на проекта в ОУ "Алеко Константинов" още преди година бяха заделени 150 000 лв., като 24 000 от тях дофинансира общината, но сумата се оказа недостатъчна.

Официалното откриване на игрищата и пистата в димитровградското школо засега се плануват за септември 2012 г, когато тук се очаква да пристигне министърът на спорта Свилен Нейков.

Т.Вълчева

В момента в двора на училището вървят ремонтни дейности на района около игрищата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини