Гледат колетите в пощите на скенер

Всички колети в "Български пощи" минават на скенер. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Той съобщи, че вероятно съвсем скоро изпращачите ще могат да влизат на аерогарите, но това ще стане след решение на кризисния щаб. Министърът обясни, че мерките за сигурност по аерогарите са достатъчни, предаде Стандарт нюз.

Навсякъде, където има по-голямо струпване на хора, би могло да бъде създадена предпоставка за създаването на потенциални критични ситуации, каза пред БНР министърът на транспорта.

По думите му, всичко, което влиза в компетенциите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, се прави – проверки по автобуси и автогари, като уточни, че за териториите на автогарите може да се изисква единствено информация за периметъра на видеонаблюдение. 

Днес Московски ще посети няколко инфраструктурни обекта в Русе. Министърът отрече посещението му да има връзка със засилените мерки за сигурност заради атентата на летището в Бургас, като допълни, че предприетите до момента мерки са достатъчни.

Московски допълни, че днес ще продължат обсъжданията за процедурата по приватизация на БДЖ „Товарни превози”, като бе категоричен, че продажбата на компанията е „необходима и животоспасяваща” и в тази връзка критериите пред инвеститорите могат да бъдат свалени, за да могат да бъдат привлечени и други компании с интерес в приватизацията. 

Как да продължи процедурата по приватизация на "БДЖ-Товарни превози" ще обсъжда днес надзорният съвет на Агенцията за приватизация.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини