Къде ни забрани Общината да пушим. Заповед от кмета

 

З А П О В Е Д

 № РД-06-1047/04.06.2012 г.

             На основание чл.44 ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.56 и чл.56а от Закона за здравето:


 ЗАБРАНЯВАМ


Тютюнопушенето на следните открити обществени места:

    - прилежащите терени и тротоари на общински детски ясли и градини, училища, лечебни и здравни заведения, местата, където се предоставят социални услуги за деца - СУПЦ Димитровград, Защитено жилище, ЦНСТ, ДЦДУ и ЦОП и както и всички други съгласно § 1 от Закона за здравето;

    - площадките за игра;

    - на които са организирани мероприятия за деца и ученици;

    - общински спортни обекти;

    Тютюнопушенето в закритите обществени места в сгради и обекти общинска собственост на територията на Община Димитровград, както следва:

    - Общинска администрация Димитровград,

    - Социално предприятие при СУПЦ и СУПЦ – Димитровград, Защитено жилище, ДСП, ДЦВУ, ДЦДУ и ЦОП;

    - Търговски дом на бул. „Г.С.Раковски” № 18, Търговски комплекс на бул. „Г.С.Раковски” № 16, Административни сгради на бул. „Г.С.Раковски” № 13 и 15 на бул. „Трети март” № 1;

    - Спортна зала „Младост” и Спортна зала по борба;

    - Народните читалища в Община Димитровград

    - Кметствата в общината;

    - Общински театър „Апостол Карамитев”, Исторически музей – Димитровград, Дом – музей „Пеньо Пенев”,Градска библиотека „Пеньо Пенев”, Художествена галерия „П. Чурчулиев”, НАОП „Джордано Бруно”;

    - Общинските предприятия: ОП „Благоустрояване, ОП „Траурен и обреден дом”, ОП „СПИОПТ”, ОП „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана”, ОП „Детски и младежки център”

    - Общински детски ясли и градини, училища, лечебни и здравни заведения и както и всички други съгласно § 1 от Закона за здравето.

    Заповедта да се оповести на интернет страницата на общината.

    Копие от заповедта да се връчи на заместник кметовете, кметовете и кметските наместници на кметства и населени, директори на дирекции, началник отдели и ръководители на звена в Община Димитровград, които да я сведат до знанието на подчинените им служители за сведение и изпълнение.

     Контролът по изпълнение на настоящата заповед възлагам на Секретаря на Община Димитровград.


ИВО ДИМОВ

Кмет на Община Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини