Започва записването за новата детска градина в Хасково

От днес започва прием на документи на деца за новата детска градина в Хасково, съобщават от общинската администрация. Молбите за записване ще се приемат на място. Забавачката ще отвори врати за малчуганите от 1 септември.

Новооткритата детска градина „Ежко Бежко“ се помещава на улица Пловдивска №1 и се намира непосредствено до Дом „Надежда“. Досега там имаше седмична детска градина при минимална посещаемост.

Единственото детско заведение в квартал „Орфей“ - ОДЗ „Слънце“ приютява 317 деца и капацитетът й е изпълнен. Това бяха мотивите на кмета Георги Иванов за предложението, а навръх първи юни тази година Общинският съвет одобри създаването на новото детско заведение.

На първоюнската сесия на ОбС стана ясно, че към онзи момент е имало цели 635 молби от родители, които очакват децата им да бъдат приети в детски заведения.

През август в новата ЦДГ № 4„Ежко Бежко“ трябва да се назначи и педагогическия и помощен персонал. За временно изпълняващ длъжността „директор“ до провеждане на конкурс е назначена Силвия Касабова.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини