Димитровград сред отличниците по дисциплина на бюджета

На интернет страницата на Министерство на финансите бе публикувана информация за финансовата стабилност и дисциплина в общините. Анализът се позовава на четири категории групи показатели:

- показатели за финансова самостоятелност

- показатели за финансова устойчивост

- показатели за ефективност

- показатели за инвестиционна активност.

За най-добра обща оценка в крайното класиране за 2012г. Димитровград е сред първите пет отличени общини, наред с градовете Бургас, Русе, Ст.Загора и Благоевград. Най-ниско в крайното класиране са Кюстендил, Карлово, Кърджали, Видин и Пазарджик.

В челото за 2011 г. първите пет общини са били отново Благоевград, Бургас, Стара Загора и Димитровград, но вместо Русе - Асеновград.

Просрочените задължения на общините към 30 юни са 179,2 млн. лв., но намаляват от 205,1 млн. лв. на 30 юни 2011 г., каза Владислав Горанов, заместник-министър на финансите, цитиран от БТА.

Тази информация ще се публикува всяко тримесечие и ще се калкулира, когато се насърчават общините, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Има няколко общини с такива задължения, че не могат да ги изплатят в рамките на един мандат, допълни той. Oбщините с най-голямо увеличение на просрочените задължения са Варна, Перник, Видин, Кърджали и Пловдив.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини