Кола падна върху ж.п. линия като в каскадьорска сцена

19-годишен младеж е най-тежко пострадалия след катастрофата край Симитли от снощи, транспортиран е за "Пирогов" с фрактури и мозъчен отток, предаде БГНЕС.

Припомняме, че снощи към 22.30 часа лек автомобил Волво излетя от пътя Симитли-с. Железница и като в каскадьорска филмова сцена падна върху жп-линията София-Кулата.

Пътният инцидент стана на излизане от ляв завой на изхода на Симитли на 50 метра след моста над ж.п. линията. Лекият автомобил е управляван от 19-годишния Васил Ч., излизайки от завоя, младежът по необясними причини губи контрол върху управлението му, отклонява се наляво и пада от около 5-метрова височина върху релсите на ж.п. линията. Лекият автомобил застава на дясната си страна между релсите. Във Волвото пътуват четирима съученици на Васил, всички те учат в благоевградско учебно заведение.

След подадения сигнал на тел. 112, че на релсите има паднал автомобил, веднага са спрени влаковете, движещи се в двете посоки по жп-линията София-Кулата. Петимата, сред които има и една девойка са имали невероятен късмет, че веднага след като са паднали върху релсите, не е минал влак.

С две линейки на ЦСМП-Благоевград четирима пострадали са транспортирани до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Водачът на автомобила е невредим, той остана на мястото на инцидента, докато не завърши огледа от полицията, започнал след 23 часа снощи.

Най-тежко е състоянието на 19-годишния Мартин Н., който е с отток на мозъка, счупена ключица и шиен прешлен. Той е бил контактен, след полунощ е транспортиран за отделението по Неврохирургия на УМБАЛСМ "Пирогов". Останалите трима младежи са с охлузни и контузни рани, момичето е имала оплаквания от болки в гръдния кош, останалите са с натъртвания и охлузвания, но скенера не е показал травматични увреждания на вътрешни органи. След като са престояли около 2 часа в Спешно-приемно отделение, тримата са освободени за домашно лечение.

Полевият тест не е показал наличие на алкохол в издишвания от водача Васил Ч. въздух, взета му е и кръвно проба.

Движението на влаковете по ж.п. линията е възстановено едва след като лекия автомобил бе вдигнат от релсите, което е станало няколко часа след полунощ.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини