Предлагат работа на 133-ма безработни в дружествата на Неохим

"Неохим" предлага заетост на 133 безработни чрез дружествата си

Заетост на 133-ма регистрирани в Бюрата по труда безработни лица предлагат дружествата от група „Неохим”- „Евро Ферт”АД и „Нео Титан”ООД благодарение на схема „Подкрепа за заетост”. Тя е по линия на Оперативна програма"Развитие на човешките ресурси", финансирана от Европейския социален фонд.

Целта на процедурата на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по схемата, която Агенцията по заетостта стартира, е да насърчи работодателите да осигурят заетост преимуществено на лица от уязвимите групи на пазара на труда.

Осигурявайки стимули за бизнеса под формата на субсидия за възнаграждения, ще се инвестира и в знанията  и уменията на наетите безработни, като им бъде осигурено обучение по ключови компетентности, необходими за адаптиране към условията на новата работа.

За работодателите от реалния сектор субсидията за възнагражденията на всяко наето безработно лице е в размер на пълния осигурителен доход за съответната икономическа дейност и квалификационна група професия. 

Периодът на заетост по схемата е една година, поясниха днес от пресслужбата на "Неохим". Новонаетите ще се обучават от висококвалифициран наставник, който ще получава за ангажимента си една втора от минималната работна заплата за конкретната календарна година.

Всички, които искат да се възползват от схемата „Подкрепа за заетост”,  е достатъчно да са регистрирани и насочени от Бюрата по труда и да бъдат одобрени при подбора от работодателя.

От хичическия завод поясниха, че се предлагат и редица престижни позиции за незаети със съответстващ образователен ценз. Ето и работните места, заявени от фирмите в Бюрото по труда – Димитровград:

„Неохим” АД: 4-ма кранисти; дърводелец; перач;лаборант; еколог; специалист маркетинг и реклама;

„Неохим Инженеринг” ЕООД: 6-има работници поддръжка; лаборант; 2-ма апаратчици химически процеси; инженер, строителни конструкции; снабдител, доставчик; специалист маркетинг и реклама; технолог химически процеси; строителен техник ПТО; 10 шлосери-монтьори;  4-има електромонтьори; 5-има бояджии сгради; 5-има работници, подови облицовки и настилки; технически ръководител, строителство; отчетник, счетоводство; счетоводител; 5-има работници изолация.

„Неохим Протект” ЕООД: 5-има работници поддръжка язовири; 2-ма работници поддръжка; 2-ма оператори на помпена станция; гледач на служебни животни.

„Неохим Кетъринг” ЕООД: 5-има работници кухня.

„Евро Ферт” АД: консултант /промотьор/ продажби; обслужващ бензиностанция/газстанция; специалист продажби в страната; оператор въвеждане на данни; 2-ма машинни оператори опаковане/увиване.

„Нео-Титан” ООД: 20 работници озеленяване; 5-има цветопроизводители; електрозаварчик; автомонтьор; отчетник; 2-ма камериери.

При свободни позиции и доказване на изискваните от работодателя качества, шансът наетите по  схема „Подкрепа за заетост” да бъдат поканени на постоянна работа след изтичане на едногодишния срок на субсидираната заетост, е голям, категорични са от "Неохим "АД.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини