Изпотихме Италия с 2:2

България влезе достойно в световните квалификации и изпоти гранда Италия с 2:2. Само късметът спаси "адзурите" от поражение на стадион "Васил Левски", предаде Стандарт нюз.

Резултатът откри Станислав Манолев, който направо зашемети Джиджи Буфон с далечен удар в 30-та минута. Освалдо обаче се възползва от грешка в защитата ни само 6 минути по-късно. Пак той се разписа и в 40-та.

Въпреки съкрушителния обрат през първото полувреме, "лъвовете" не склониха глава и след почивката притиснаха съперника си. Ивелин Попов, Станислав Манолев и Георги Миланов до последно държаха под напрежение италианската защита.

В 65-та минута Мицански намери непокрития Миланов и той от 10 метра разстреля Буфон за 2:2.

Последните 10 минути Италия игра с човек по-малко, след като контузия извади Даниеле Де Роси от мача, а Прандели вече бе извършил своите смени.

Така България и Италия взеха по точка в първата си световна квалификация. Следващият ни мач е с Армения на 11 септември.

Момчетата играха с желание и самочувствие. Могат и повече, но им трябва време, коментира след мача националният селекционер Любослав Пенев. Бяхме по-добрият отбор. Надиграхме Италия, но те имаха късмет и ни вкараха два гола, допълни той. Пенев разкритикува английския съдия Мартин Аткинсън, като посочи, че е пренебрегнал на няколко пъти игра с ръка от страна на "сините" и "прекалено лесно ни свиреше фалове". Така, както играхме срещу Италия, трябва да играем и срещу Армения, заяви Пенев.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини