Българското правителство заседава в Израел

Министър-председателят Бойко Борисов и 12 министри заминават за Ерусалим заради провеждането на съвместно заседание на правителствата на България и Държавата Израел. Това съобщиха от правителствената информационна служба. По време на премиерът ще проведе среща на четири очи с израелския си колега Бенямин Нетаняху и с президента Шимон Перес. В делегацията от българска страна са включени министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Тотю Младенов, Нона Караджова, Мирослав Найденов, Вежди Рашидов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Десислава Атанасова и Сергей Игнатов.

В България остава вицепремиерът Симеон Дянков, който ще изпълнява функциите и на министър-председател.

В програмата на посещението е предвидена церемония по подписването на двустранни документи в областта на информационните технологии, здравеопазването и медицинската наука, науката, културата и образованието и др.
Подготвя се и отбелязването на 70-та годишнина от спасяването на българските евреи, която ще е догодина, съобщи вчера пред БНР министърът на външните работи Николай Младенов.

Съвместното заседание е демонстрация на добрите отношения между двете страни след самоубийствения атентат от 18 юли на бургаското летище, при който загинаха шестима души, предаде АФП.

Това е второто съвместно общо заседание на правителствата на България и Израел. Предното беше миналия юли в София.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини