Димитровградчанка - най-атрактивен майстор на панаира на занаятите

Димитровградчанка стана най-атрактивният майстор на панаира на занаятите пред зала "Младост"

Димитровградчанката Боряна Петрова, която прави изделия с техниката квилинг, бе избрана за най-атрактивен майстор на приключващия днес панаир на занаятите пред Спортна зала "Младост".

Наградата за Боряна бе часовник, изработен от местното читалище "Звездица".Тя й бе връчена от кмета на Димитровград Иво Димов. Преподавателката от Димитровград бе избрана чрез гласуване на посетителите на панаира вчера и днес.

Квилингът е вид хартиено изкуство при което се използат ленти с различна ширина и дължина, които се слепват и така се получават различни декорации.

Градоначалникът отличи и най-младия занаятчия на панаира в Димитровград. Това е 18-годишният Слави Кадиев от Смолян, който чрез плъстене на вълна изработва пана и украшения. Той получи дърворезба от местното дружество "Св.Спиридон".

От името на двайсетината майстори, участвали в панаира, димитровградският кмет получи кошница с изделия, изработени от занаячиите.

Връчи я Минчо Минчев - майсторът от Могилица, направил най-голямата у нас дървена лъжица и първия завършен макет на Ноевия ковчег.

Иво Димов сподели, че предметите могат да поставят началото на музейна сбирка, която да бъде разширявана в следващите издания на панаира на занаятите.

От името на председателя на ОбС Стефан Димитров, поздравление към занаятчиите отправи съветникът от "Да за Димитровград" Катя Панева. Поздрав имаше и от председателят на комисията по култура към ОбС Христо Цветков.

Dimitrovgrad.bgvesi.net

Боряна пред своя щанд с квилинг изделия
Слави Кадиев от Смолян бе награден с дърворезба като най-млад участник
Кошницата с дарове от майсторите за Димитровград

Кметът Иво Димов също се разходи из сергиите на занаятчиите
Катя Панева също поднесе поздрави към участниците в панаира от името на Общинския съвет

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини