ФИФА: Българските лъвове се върнаха

"Обратно в играта" - по този начин официалният сайт на световната футбола централа ФИФА описа завръщането на българския национален отбор по футбол на световната футболна сцена след забвението и безличието, което бе обхванало тима през последните години.

Момчетата на Любослав Пенев направиха рекорден скок с 34 места в месечната ранглиста на централата и вече са 55-ти в света, с което си заслужиха доста похвали и добри думи.

България направи 2:2 с Италия, а след това надви с 1:0 Армения в двете си световни квалификации от началото на кампанията за Мондиал 2014, припомня БГНЕС. Българският тим не успя да се класира за последните две Европейски първенства, а падението за тима бе пълно, след като през месец април отборът записа най-лошото си класиране в историята на класацията на ФИФА - 96-а позиция.

От световната централа хвалят сериозно националния селекционер Любослав Пенев, който пое тима през ноември 2011 година.

Сайтът твърди, че бившият голмайстор на Примера Дивисион е успял да направи "добра сплав от млади и стари играчи".

Пенев записа три победи, два равни и една загуба по време на престоя си начело на тима, като поражението бе с 0:2 в контрола с Турция. България обаче записа невероятен успех, побеждавайки гранда Холандия като гост с 2:1 в друга контрола, пише още на сайта ФИФА. В крайна сметка, България вече има сериозни шансове да се класира на първото си Световно първенство от 1998 година насам, ако продължи доброто си представяне и в задаващите се мачове с Дания и Чехия след няколко дни, допълва сайтът на централата. Ако успее да се класира за шампионата в Бразилия, българският национален тим ще играе на осмото си Световно първенство в своята история.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини