Игрищата по бадминтон и пистата в Алеко - официално открити

 
 

Официален старт на щафета на лекоатлетическата писта в ОУ "Алеко Константинов" даде днес в Димитровград спортният министър Свилен Нейков. Така той откри изградените преди по-малко от два месеца игрища по бадминтон и писта с изкуствена трева.

Тържествената церемония в двора на училището събра на едно място зам.областният управител Николай Нанев, кмета Иво Димов, председателят на ОбС Стефан Димитров, ръководството на училището, учители и деца.

Че тук ще израснат състезатели от високо ниво, които може да покорят и олимпийски върхове, бе убеден министър Нейков.

Направеното в димитровградското школо е приоритет на министерството, за да може децата да тренират и израстват здрави и силни, поясни Свилен Нейков.

Той подчерта, че в Димитровград продължават да се реализират плановете за развитието на спорта, заедно с управата в лицето на кмета Иво Димов.

Че Алековци разполагат с най-добрата база към момента в Димитровград, подчерта директорът на училището Дорина Желязкова. Тя припомни, че след основния вътрешен и външен ремонт на сградата, газифицирането, сега учениците имат повод за гордост.

Кметът Иво Димов не скри задоволството си от успешния финал на проекта, реализиран по програма на Спортното министерство за сумата от 150 000 лв. Димов припомни, че финансовия дял на Общината в разработката е 24 000 лв.

Председателят на ОбС Стефан Димитров посочи, че след отличната база, с която вече разполага ОУ "Ал.Константинов", е добре да се помисли за положението в други димитровградски училища. Димитров пожела на министъра на успее да "отвоюва" още средства за развитието на спорта у нас.

Министър Свилен Нейков

След официалната част министър Свилен Нейков разгледа и ремонтирания физкултурен салон в училището, част от проекта на спотрното ведомство. Децата от клуба по бадминтон подариха ракета на Нейков, с пожелание да я изролзва.

С ракета по бадминтон зарадваха министър Нейков състезателите от клуба в училището

Министърът бе посрещнат с хляб и сол

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини