В Димитровград стартира нов проект, подменят ВиК на 13 улици

Нов проект по програма "Околна среда" предстои да подпише Община Димитровград, оповести днес Иво Димов

Нов проект по Оперативна програма "Околна среда" предстои да подпише идната седмица Община Димитровград.

Новината оповести пред журналисти днес кметът Иво Димов. Става дума за нов водопровод и канализация, които ще бъдат положени на 13 улици.

Целта е да се съберат всички отпадъчни води от града и да се насочат към Пречиствателната станция с цел съвместимост и оптималната й работа, поясни градоначалникът.

Общата стойност на разработката е 13 274 000 лв., от тях 10 357 397 лв. са предвидени за строително-ремонтни дейности. Съфинансирането, с което Община Димитровград ще участва е около 600 000 лв.

Дължината на канализационните тръби, които ще бъдат положени са 4 219 линейни метра или малко над 4 км.

Ремонт ще има по булевардите "Хр. Ботев",  "Д.Благоев", "Ст.Стамболов" и улиците "Оборище, "Първи май", "Хан Аспарух","В.Петлешков", "Гоце Делчев","А.Кънчев", "Георги Иванов", "Цар Симеон", "Захари Зограф","5 ноември".

По план е предвидено и изграждане и на водопроводна мрежа с дължина близо 2 км. Крайният срок на проекта е 31 декември 2014 година.

"Работата по водния проект се подготвя дълги години и за мое щастие ще започне да се изпълнява и финализира в рамките на този мандат", каза Димов. Той припомни, че старта е в далечната 2003-та година, имало е доста нередности, които е трябвало да бъдат отстранени, за да бъде даден ход на инфраструктурната разработка.

13 улици ще обхване нов воден проект, които предстои да се реализира в Димитровград

Пред журналисти днес Иво Димов направи и отчет за стореното от администрацията в първата година от неговото управление.

10 проекта се осъществяват в момента на територията на Община Димитровград на стойност 14 554 000 лв., като тук се включват  направата на ул."Панорамен път", както и предстоящата реконструкция на ЖП надлеза на бул."Трети март".

Одобрените проекти с течаща процедура за избор на изпълнител са 6 на брой, сред разработките са тези за мерките за енергийна ефективност в МБАЛ "Св.Екатерина" и Детска ясла №5. Стойността им е 8 365 000 лв.

Три са проектите, за които предстои подписване на договор за безвъзмездна помощ, те са за малко над 14 000 000 лв.

Димов не пропусна да отбележи и заслугите на предишната администрация в лицето на Стефан Димитров за старта на част от разработките. Благодарности кметът отправи и към екипите на проектите и цялата администрация в Общината.

Наводнената през февруари ул."Първи май" също е сред предвидените за ремонт по проекта

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини