Иво Димов се споразумява с Табаков за ремонта на МБАЛ до дни

Кметът Иво Димов ще подпише в понеделник,29 октомври споразумение с фирмата на Георги Табаков

Споразумение за излащане на сумата от 600 000 лв., която Арбитражния съд отсъди в полза на фирмата на Георги Табаков, предстои да подпише в понеделник, 29 октомври кметът Иво Димов.

Новината той съобщи на редовната петъчна пресконференция на Общината. Става дума за парите за не разпланени ремонти, които "Строй ГТС" е извършило още през 2007-ма година.

В документа ще бъде записано, че фирмата се отказва от претенции за излащане на сумата до края на годината, както и от това да бъдат начислявани лихви, поясни кметът.

По думите му, следващата година ще се търси решение как точно ще бъдат разплатени тези средства, като не е изключен и нов кредит, който Общината ще тегли и ще предостави на болницата.

Кметът отново заяви, че очаква оставката на шефът на МБАЛ д-р Здравко Наков в най-кратък срок, като допълни, че искането му дори е закъсняло.

Градоначалникът е готов да инициира и извънаредна сесия по проблемите на МБАЛ, въпрос на разговори, според Димов е кой да заеме временно мястото на Наков.

"Ако в рамките на следващите седмица -две не получа оставката на Наков, ще свикам извънаредна сесия на ОбС с конкретно предложение", заяви кметът.

На нея да се обсъди състоянието на болницата в момента и нейните задължения, предлага още Димов. Той очаква там да стане ясно защо тези 600 000 лв. до момента не са платени на фирмата и кой носи отговорност за това.

Д-р Здравко Наков коментира ред журналисти исканата оставка от Иво Димов

Пред журналисти днес шефът на МБАЛ д-р Здравко Наков коментира поисканата му от Димов оставка на сесия вчера. На този етап Наков се въздържа да даде конкретен отговор, като каза, че днес в болницата е бил свикан медицински съвет, на които е обсъждан въпроса. Предстои изговянето на анализ и кризисен план за излизане от ситуацията, каза шефът на МБАЛ.

"Трудно е да се поеме вината за състоянието на болницата единствено и само от един човек,има и много обективни фактори, свързани със здравната реформа", заяви още д-р Наков. Той отрече болницата да е фалирала, но потвърди за изключително тежкото й финансово състояние. На този етап без помощ от Общината ще ни бъде много трудно да се справим, не отрече Наков.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини