Общината и Табаков подписаха споразумение за дълга на МБАЛ

Споразумението за дълга на МБАЛ към фирмата на Георги Табаков вече е факт

Кметът Иво Димов и управителя на "Строй-ГСТ" ЕООД Георги Табаков подписаха днес споразумение за дълга, които МБАЛ има към фирмата на предприемача.

В нарочно съобщение от местната администрация се казва, че Георги Табаков се съгласява изплащането на задължението на Общинската болница да се осъществи след 01.01.2013г.

Предприемачът няма да има претенции в бъдеще за дължимите законни лихви и други разноски до окончателното изплащане на дълга, присъден с решението на Арбитражния съд.

Припомняме, че над 596 658 лв. е сумата която магистратите отсъдиха в полза на "Строй ГТС", заради не разплатен ремонт във Вътрешно отделение на МБАЛ "Св.Екатерина" през 2007 година. С лихвите тя нанъбва до близо 650 бона.

С решение по темата излезна и Общинския съвет в Димитровград, който миналия четвъртък определи да бъдат осигурени средства от бюджета, за да се разплатят задълженията.

От своя страна Димов поиска публично оставката на управителят на МБАЛ д-р Здравко Наков заради безхаберното управление на дружеството. Градоначалникът дори анонсира и свикването на извънаредна сесия по проблемите на здравното заведение в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини