Наплив за участие в математическия турнир "Черноризец Храбър"

260 деца от 1 до 12 клас от община Димитровград решаваха задачи в турнира "Черноризец Храбър"

С 10 деца над обявената вчера цифра - 250 се включиха в стартиралия днес в Димитровград математически турнир "Черноризец Храбър".

Надпреварата започна преди обяд в сградата на ОУ"П.Славейков", което тази година е домакин на състезанието. Състезанието се организира винаги в деня на народните будители -1 ноември.

260 деца от 2-ри до 12-ти клас решаваха задачи в предварително раздадени от организаторите книжки. В тях се попълват отговорите, като делта е учениците освен зная, да покажат и логическа мисъл и съобразителност.

"Това е първото по-крупно математическо състезание за новата учебна година и интереса винаги е голям", разказа секретарят на секцията на математиците тук Антоанета Шаркова.

След края на турнира се прави отделно класиране за всяка паралелка, а децата участват и в национално класиране, като резултатите им се изпращат в Съюза на математиците. Те ще са ясни в понеделник, а награждаването ще е в средата на идната седмица.

Турнирът "Черноризец Храбър" има близо 20-годишна история. Той се организира съвместно със Съюза на математиците у нас и секцията в Димитровград, припомни Шаркова.

Инструкции на децата даде секретарят на Съюза на математиците Антоанета Шаркова

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини